FAIL (the browser should render some flash content, not this).


  Panourile fotovoltaice transforma lumina soarelui direct in energie electrica, aceasta se poate conserva in acumulatori cu gel, iar cu ajutorul unui convertor putem transforma 12V in 220V.
  Energia solara este gratuita! Nu este influentata in nici un fel de cresteri de pret , instalatiile nu necesita practic nici un fel de intretinere si de asemenea este regenerabila si nepoluanta.

  Energia solara este practic inepuizabila. Este cea mai curata forma de energie de pe pamant si este formata din radiatii calorice, luminoase, radio sau de alta natura emise de soare. Cantitatile uriase ale acestei energii stau la baza aproape tuturor proceselor naturale de pe Pamant.
  Cu toate acestea, este destul de dificila captarea si stocarea ei intr-o anumita forma (in principal caldura sau electricitate) care sa pemita utilizarea ei ulterioara. Energia solara poate incalzi locuintele in mod pasiv, datorita constructiei acestora (casele pasive) sau poate fi stocata in acumulatoare termice sub forma de energie termica.
  Caldura generata solar se poate folosi in principal la prepararea apei calde menajere, incalzirea agentului termic responsabil de temperatura ambianta a casei si incalzirea piscinelor. Exista chiar si instalatii de aer conditionat bazate pe caldura solara, unde aceasta reprezinta energia principala necesara racirii aerului. Utilizarea energiei solare reprezinta la nivel global cea mai eficienta metoda de a aduce caldura in locuinte. in general, cantitatea de caldura solara ce cade asupra acoperisului unei case este mai mare decat energia totala consumata in casa. Cu mijloace simple, eficiente constructiv, se poate utiliza energia solara pentru a reduce sau chiar pentru a inlocui total celelalte surse de energie necesare traiului dintr-o locuinta moderna.

  Panourile fotovoltaice sunt de tip monocristaline. Se utilizeaza pentru alimentarea consumatorilor de energie electrica de mica putere in zone in care nu exista retea electrica sau ca sursa alternativa la alimentarea standard. Se pot integra in sisteme hibride in combinatie cu generatoare eoliene sau micro hidrogeneratoare. Avantajele unui astfel de sistem sunt: constructie simpla, rigida, randament acceptabil, durata lunga de viata, costuri de intretinere foarte mici.
  Panourile fotovoltaice sunt realizate din celule monocristaline de siliciu, laminate in foi de etilen-vinil acetat (EVA), rigidizate cu sticla securit, pentru a oferi protectia ideala impotriva patrunderii umezelii si a coroziunii saline. Sticla securit, a carei caracteristica de baza este transparenta ridicata la radiatia solara directa si difuza, este fixata in rama de aluminiu cu ajutorul unui etansant siliconic care asigura protectia impotriva tensiunilor mecanice si a factorilor de mediu. Izol atia electrica ridicata dintre celulele monocristaline si rama de aluminiu reduce riscul scurgerilor de curent, care sunt cauza principlala a pierderilor din instalatiile fotovoltaice. Gradul de protectie este IP65.

  Nivelul de insolatie este cantitatea de energie solara care patrunde in atmosfera si cade pe suprafata pamantului. Aceasta cantitate de energie variaza in functie de latitudine, altitudine si perioada anului. Nivelul de insolatie este de obicei exprimat ca medie anuala sau lunara, in killowati-ora pe metru patrat. Pentru a corela mai usor aceasta marime cu consumul zilnic de energie termica, nivelul de insolatie se exprima ca medie lunara in kWh/m2/zi.

  Nivelul de insolatie se poate determina in functie de coordonatele geografice, cu ajutorul unor harti de insolatie. O astfel de harta, prezentata alaturi, imparte tara noastra in trei zone principale de insorire: zona 0 (>1250 kWh/m2/an), care coincide practic cu litoralul Marii Negre, zona I (1150-1250 kWh/m2/an) care include in mare parte regiunile carpatice si subcarpatice si zona II (1000-1150 kWh/m2/an), compusa in principal din regiunile de ses. Aceasta harta reprezinta zonarea Romaniei in functie de nivelul mediu anual de insolatie. Valorile zilnice obtinute impartind valoarea medie anuala la numarul de zile dintr-un an, reprezinta valori medii. Dimensionarea unei instalatii solare se poate face si la valoarea medie anuala raportata la numarul de zile dintr-un an, insa in acest caz instalatia va produce caldura in exces pe perioada de vara.

  Pentru a avea un randament maxim putem sa folosim becuri cu leduri luminiscente care au un consum de 10 ori mai mic si o perioada de viata de 50 de ori mai mare in comparatie cu un bec normal. Aceste becuri nu au in component mercur, sticla, filament sau radiatii.Un bec cu leduri rezista foarte usor la socuri, temperature scazute, umezeala ...deci Ecologic.


Despre noiTermicElectricMixtIntrebariContact

Rolix Impex © 2009   |   Politica confidentialitate